Noticies

Notícies

01-07-2019 - Noticies d'última hora

Notícies Jurídiques

El Congrés aprova que el torn d'ofici seguisca exempt del pagament de l'IVA. Notícia

El Col·legi de Procuradors de València planteja reserves davant d'un increment dels pressupostos que no presenta millores territorials


Els Pressupost Generals de l'Estat han sigut aparentment generosos amb el departament de Justícia, que és el que major increment presenta, amb un 7,6% enfront de l'any anterior. No obstant això, el Col·legi de Procuradors de València es mostra caut a l'hora de valorar este increment, ja que el nivell de concreció quant a les actuacions que contempla és molt limitat.

La Degana del Col·legi, Laura Oliver, afirma que “a pesar de l'aparent increment, l'important és que els diners vaja on realment fa falta, i es distribuïsca a les autonomies perquè puguen fer el seu treball, i sobretot, perquè es puguen crear i mantindre nous òrgans judicials i donar més i millor servici als ciutadans”.

Cal tindre en compte que la major part de l'increment està destinada a la modernització i l'administració digital dels procediments i expedients, que és una assignatura que es porta arrossegant diversos anys, per la qual cosa no suposa necessàriament una ampliació dels servicis, sinó una inversió en el compliment d'un pla que ve d'anys arrere. dels 1726 milions assignats a Justícia, 1358 són per a pagar sous, als que caldria afegir els de gasto corrent i manteniment del sistema, amb la qual cosa les partides directament assignades a noves inversions i a la millora de la Justícia continuen resultant escasses per a un Sistema Judicial que patix d'enormes carències que són ja sistèmiques i que afecten profundament el que teòricament és un dels tres pilars sobre els quals se sosté el model de democràcia.

En l'actualitat, a més dels problemes de modernització i digitalització, el major problema de la justícia és la falta de jutjats i de personal –jutges, secretaris i altres funcionaris públics-, que fa que els procediments s'acumulen i es prolonguen en el temps.

Localització

Contacte

ILUSTRE COLEGIO DE PROCURADORES DE VALENCIA
c/ Cirilo Amorós 69 1-1
46004 Valencia
Teléfono:
96 352 94 11
Fax:
96 352 15 20

Enviando un correo a:
secretaria@icpv.com